ΣΤΡΑΒΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ στα... ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16! Mέγιστο το ΠΡΟΒΛΗΜΑ τους.. ~ latest news

τελευταία νέα

ΣΤΡΑΒΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ στα... ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16! Mέγιστο το ΠΡΟΒΛΗΜΑ τους..



Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η τουρκική αεροπορία. Όπως διαβάζουμε στο Διεθνή Τύπο η οργή και η έλλειψη αυτοσυγκράτησης του Τούρκου Προέδρου έχουν αποδυναμώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε νευραλγικούς τομείς και ιδίως στο Σώμα της Αεροπορίας.

Όπως γράφει η Handelsblatt από τους 1350 συνολικά πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχουν απολυθεί οι 380!

Αυτά τα στοιχεία μεταδίδει σε άρθρο της και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak», που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ακόμα υψηλότεροι οι αριθμοί.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι ότι η πολεμική αεροπορία δεν έχει αρκετούς πιλότους για τα 240 μαχητικά αεροπλάνα τύπου F-16 και τα 49 παλαιότερα τύπου F-4 φάντομ.

Πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος αναλογούσαν 1,5 πιλότοι για κάθε αεροσκάφος ενώ τώρα 0,8.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει χάσει εξαιτίας της απόπειρας πραξικοπήματος «ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας και του know-how της» δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αρντα Μεβλέτογλου, στο πρακτορείο Reuters.

Φυσικά η στρατιωτική ηγεσία ξέρει πως η έλλειψη έμπειρων πιλότων είναι μεγάλο πρόβλημα και γι αυτό το λόγο ψάχνει μισθοφόρους. Το Πακιστάν δήλωσε διατεθειμένο να στείλει εκπαιδευτές για τα F-16, αλλά το σχέδιο σκόνταψε αυτή τη φορά στις αντιρρήσεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς τους από την General Dynamics απαιτείται η σχετική άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © latest news | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com