ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Αυξάνει την πίεση προς τα δυτικά ~ latest news

τελευταία νέα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Αυξάνει την πίεση προς τα δυτικά



Τα τελευταία χρόνια η περιοχή του τουρκικού Αιγαίου έχει διαμορφωθεί σαν η ατμομηχανή της τουρκικής ανάπτυξης με κολοσσιαία οικονομική άνοδο, διαγράφοντας ένα τοπίο καθαρά επεκτατικό στον οικονομικό και όχι μόνο τομέα, (να μην ξεχνάμε πως εδώ έχει την έδρα της η Στρατιά του Αιγαίου με καθαρά επιθετικό χαρακτήρα), κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα λόγω της ευαισθησίας της περιοχής.




Σύμφωνα με τα επίσημα τουρκικά στοιχεία η περιοχή του Αιγαίου είναι η πιο ταχεία αναπτυσσόμενη περιοχή της Τουρκίας. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές της από την αρχή της χρονιάς έφτασαν στα 7 δις 520 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 9%. Παράλληλα αναπτύσσει μια έντονη οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία με τις χώρες Κατάρ και Ρωσία, μετά την ρωσοτουρκική προσέγγιση, που δίνει μια ξεχωριστή δυναμικότητα στην περιοχή.
Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού της περιοχής και από μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες που μετακινούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά

Συγκεκριμένα την περίοδο 2009-2014 σύμφωνα με το Ίδρυμα Στατιστικής Τουρκίας, (Türkiye İstatistik Kurumu), 12 εκατομμύρια 313 χιλιάδες 628 άτομα μετακινηθήκαν κυρίως από τις ανατολικές επαρχίες προς τα δυτικά και κυρίως στις τρεις μεγαλουπόλεις προς Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη. Το 2009-2010 μετακινηθήκαν 2.360.079 άτομα, το 2010-2011 μετακινήθηκαν 2.420.181 άτομα, το 2011-2012 μετακινηθήκαν 2.317.814 άτομα, το 2012-2013 μετακινήθηκαν 2.534.279 άτομα, το 2013-2014 μετακινήθηκαν 2.681.275 άτομα.
Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα τουρκικά στατιστικά στοιχεία οι περιοχές των ακτών του τουρκικού Αιγαίου παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια εκρηκτική πληθυσμιακή αύξηση. η οποία ήδη έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τα εκατομμύρια Τούρκων που βρίσκονται δίπλα στα ελληνικά νησιά.
1-784
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την μεγάλη ελληνική υπογεννητικότητα και στην σταδιακή εγκατάλειψη στην τύχη τους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς επαγγελματική προοπτική, ανοίγουν ουσιαστικά τους ασκούς του Αιόλου για την εισβολή στην περιοχή του τουρκικού στοιχείου σε πρώτη φάση, ενώ η προοπτική είναι να επεκταθεί η τουρκική παρουσία ακόμα και στην κυρίως Ελλάδα σύμφωνα και με τα νεοοθωμανικά οράματα της Άγκυρας.
Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την κατάχρηση της βίζας για τους Τούρκους, με ολέθριες συνέπειες ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη της σαν ανεξάρτητη χώρα. Όσον αφορά δε τους πανηγυρισμούς ότι η Τουρκία υπέγραψε την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών, θα γελάσει ο «κάθε πικραμένος» καθώς η ελευθερία πλέον διακίνησης χωρίς κανένα περιορισμό θα εξουδετερώσει ουσιαστικά αυτή την υπογραφή. Πολύ απλά όλοι οι μουσουλμάνοι θα «βαπτιστούν» Τούρκοι και θα μπαίνουν πλέον ελεύθερα στην χώρα μας. Τα τουρκικά νεοοθωμανικά οράματα υλοποιούνται σταδιακά με την προδοτική αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης για τις τύχες της πατρίδας μας.
Πηγή:nikosxeiladakis
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © latest news | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com