Τουρκία κατά Γερμανίας: Περιορίστε τους Κούρδους ~ latest news

τελευταία νέα

Τουρκία κατά Γερμανίας: Περιορίστε τους Κούρδους






Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του υποψήφιου για την καγκελαρία  Μάρτιν Σουλτς, που είπε ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τακτική "κατευναυσμού" του Ερντογάν, η Αγκυρα βρήκε  θέμα για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της προς το Βερολίνο: Την ανοχή που δείχνει η Γερμανία σε πολιτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις των Κούρδων μεταναστών.



Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη το Σάββατο σε ρηματική διαμαρτυρία για μια συγκέντρωση Κούρδων που έγινε στην Κολωνία, με άδεια των γερμανικών αρχών.
Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η Τουρκία «καταδικάζει τη διοργάνωση συγκέντρωσης στην Κολωνία από ομάδες-παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK» και διαμαρτύρεται για το ότι «επετράπη από τις γερμανικές αρχές η τρομοκρατική προπαγάνδα».
«Εκφράσαμε την έντονη αντίδρασή μας στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, τον οποίο καλέσαμε στο υπουργείο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Οι τουρκικές αρχές αναφέρονται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την 3η Σεπτεμβρίου, όπου 25.000 υποστηρικτές των Κούρδων διαδήλωσαν στην Κολωνία εναντίον του Ερντογάν και της καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών στην Τουρκία. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η ΕΕ και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.
Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν κάνει αρκετά για να περιορίσει τις δραστηριότητες του PKK.
«Η προσέγγιση "δύο μέτρα, δύο σταθμά" που έχει υιοθετήσει η Γερμανία σε σχέση με τον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εγείρει ανησυχίες. Καλούμε τη Γερμανία να υιοθετήσει μια ηθική στάση εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας», επισημαίνεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © latest news | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com