Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινήσει τη δική της συναλλαγματική ισοτιμία αναφοράς εφαρμόζοντας το Euro Overnight Index Average ~ latest news

τελευταία νέα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινήσει τη δική της συναλλαγματική ισοτιμία αναφοράς εφαρμόζοντας το Euro Overnight Index Average


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει ένα διατραπεζικό επιτόκιο που θα συνοδεύει τα άλλα επιτόκια αναφοράς για τις ιδιωτικές τράπεζες στη ζώνη του ευρώ.

"Το επιτόκιο θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το 2020 και θα συμπληρώσει τα διάφορα ποσοστά που είναι διαθέσιμα στον ιδιωτικό τομέα και θα τα στηρίξει", δήλωσε το νομισματικό ίδρυμα σε δήλωση.

Από το 1999, οι τράπεζες της Ευρωζώνης δανείζουν καθημερινά χρήματα εφαρμόζοντας το Euro Overnight Index Average, έναν δείκτη που αναπτύχθηκε από μια ομάδα εθελοντικών τραπεζών.

Αλλά ο δείκτης έχει χάσει αρκετά μέλη τα τελευταία χρόνια και αυτό επηρεάζει την αξιοπιστία του, γεγονός που εξηγεί την πρωτοβουλία του ιδρύματος που εδρεύει στη Φρανκφούρτη.

Για την ΕΚΤ είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, το οποίο χρησιμεύει επίσης για τον υπολογισμό των επιτοκίων τραπεζικών δανείων ή διαφόρων χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © latest news | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com